מהו חוק למניעת הטרדה מאיימת?
לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת, התשס”ב-2001
החוק למניעת הטרדה מאיימת נועד להגן על כל אדם כמובהר בסעיף ה-1 לחוק. מטרת חוק זה היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר, שנקט נגדו הטרדה מאיימת או, שפגע בגופו". לדוגמא: שכן או בן/בת זוג לשעבר שמפר את שלוות בן/בת זוגו לשעבר.
מה כולל החוק למניעת הטרדה מאיימת על פי פסקי הדין?
בע"א 43483-10-18 החוק להטרדה מאיימת לא נועד ליתן סעד-לא חל על פגיעה או הטרדה שנעשו בעבר, אלא מכוון כולו לעתיד והוא מופנה למניעת אירועים הבאים בגדרה של הטרדה מאיימת, בעתיד. "הסעד אותו מעניק החוק הוא כמעין צו מניעה, הניתן לתקופה מוגבלת של עד 6 חודשים, מפני הטרדה מאיימת שעלולה להתרחש בעתיד. החוק מאפשר לפנות לבית משפט ולהוציא צו, למניעת הטרדה מאיימת שההפרה שלו הינה פלילית.
"המושג "הטרדה מאיימת", או במקורו בשפה האנגלית "Stalking", מתייחס לדפוסי התנהגות הכוללים הטרדות ואיומים מסוגים שונים, אשר פוגעים בשלוות חייו, בפרטיותו או בגופו של אדם, ועל פי ניסיון החיים המצטבר, מקימים גם חשש לפגיעה בגופו או בחייו של האדם המוטרד.
מה כולל הצו למניעת הטרדה מאיימת?
הצו למניעת הטרדה מאיימת אוסר על האדם המטריד, להטריד את הנפגע, בכל דרך ובכל מקום לאיים על הנפגע, לעקוב אחר הנפגע, או מעשיו או לפגוע בפרטיותו בכל צורה שהיא. ליצור קשר או תקשורת בעל פה, בכתב, או בכל דרך אחרת e mail, פייסבוק, טלפון וכוד. החוק למניעת הטרדה מאיימת אוסר על המטריד להימצא במרחק מסוים מהבית של הנפגע, מהרכב ממקום עבודתו של הנפגע או מכל מקום אחר. הצו למניעת הטרדה מאיימת מונע מהמטריד, להחזיק נשק פרטי או נשק הניתן מרשויות המדינה ואו/כל סוג נשק אחר קר או חם וכו.
כיצד ניתן להגיש בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת?
כאשר אדם נפגע כתוצאה מהתנהגות מאיימת והוא מעוניין להגיש בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת עליו להגיש אותו לפי הפרוט הבא :
- באמצעות מילוי טופס בקשה המיועד לכך להגיש אותו לבית משפט השלום.
- על הנפגע המבקש, לכתוב את הבקשה לרבות תצהיר החתום על ידי עורך דין.
- הבקשה לבית המשפט תכלול את הפרטים של פרטי הנפגע , ופרטי הפוגע ואת הסיבות לפיהן פונה הנפגע להוצאת הצו למניעת הטרדה מאיימת.
- כמו כן יש לפרט את הבקשה של הנפגע לרבות את ההגבלות שהנפגע מבקש שבית המשפט יפסוק לפוגע.
- כמו כן יש לצרף לבקשה כתב ערבות של המבקש לפיצוי עבור כל נזק שיגרם לפוגע אם יקבע על ידי בית המשפט שהפניה של הנפגע היא קנטרנית ולכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני הוצאת הבקשה.
מדוע חשוב לשכור את שירותיו של עו"ד בנושא טיפול בצו הטרדה מאיימת?
בתחום המשפחה, בין בני זוג, שכנים, בין אנשים בכלל, אנו ערים לסכסוכים, מתיחות והסלמה ביחסים בין הצדדים. יש מי שעושה שימוש בצו הטרדה מאיימת או צו הגנה על מנת לבנות תשתית לתביעות משפטיות שיוגשו בעתיד או תביעות אשר מתקיימות בהווה. עו"ד משפחה וגירושין המומחה בתחום של הטרדה מאיימת יידע לנהל את האירוע של ההטרדה באופן אשר ימנף את צרכי הלקוח או לחילופין יצמצם נזקים.
באחרונה, בתי משפט מגלים אפס סבלנות כלפי מי שבוחר לפנות להליך משפטי אשר אינו מוצדק ועלול לפגוע באדם אחר שלא בצדק, לכן, מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי מעורך דין בעניין צו הטרדה מאיימת בטרם פניה להליך משפטי זה.
דוגמא לטיפול של עורכת דין יעל כהן בצו הטרדה מאיימת
עו"ד יעל כהן מטפלת במקרים רבים של צו הטרדה מאיימת, להלן מובא טיפול בשתי דוגמאות ללא פרטים מזהים. דוגמא אחת הינה צו הגנה החוסה בגדרי החוק למניעת אלימות במשפחה והדוגמא השנייה הנה צו הטרדה מאיימת:
בת הזוג לשעבר של לקוח המשרד [ להלן: המבקשת נכנה אותה בשם ( אורלי) (שם בדוי] הגישה צו הגנה כנגד בן זוגה לשעבר נכנה אותו (יוסי) בבית משפט השלום למשפחה בפתח תקוה – שם נדון צו ההגנה. בסופו של יום בית המשפט ניסה לעשות סדר ונתן צו המורה לכל אחד מהצדדים אורלי ויוסי לא לשהות בחצרו זה של זה.[הצדדים גרים בסמיכות ובאותו משק.] שבוע לאחר מכן, הוצא צו הטרדה מאיימת כנגד בת זוגתו הנוכחית של (יוסי) נכנה אותה בשם (שלהבת) שם בדוי בבית משפט השלום בנתניה אשר הואשמה לכאורה כי נשכה את המבקשת (אורלי) והותירה בידה סימנים של נשיכה ואף משכה בשערה וגררה אותה לחצרו של בן זוגה לשעבר (יוסי). המשיבה (שלהבת) בת הזוג הנוכחית של (יוסי)טענה בין היתר, כי המבקשת ( אורלי) בת הזוג לשעבר של (יוסי) תקפה אותה, חנקה אותה ולכן נאלצה לנשוך אותה על מנת להשתחרר מלפיתת ידה וציינה כי למעשה הנשיכה הייתה בגדר הגנה עצמית.
במהלך הדיון המשפטי נחקרו הצדדים, יתרון גדול היה למשיבה (שלהבת) בת הזוג הנוכחית אשר יוצגה על ידי המשרד של עו"ד יעל כהן בכך שהעורכת דין הכירה את כל מסכת העובדות, אף ביקרה באזור האירוע ועל כן יכלה לחקור ולהוכיח כי דברי המבקשת ( אורלי ) בת הזוג לשעבר של (יוסי) הנם שקר וכזב.
בפסק דינו אף רמז השופט כי ככל הנראה התנהלות המבקשת ( אורלי) בת הזוג הקודמת גם בבקשה לצו ההגנה בבית המשפט האחר לא הייתה כשרה וזו בלשון המעטה. בדוגמא זו אנו רואים את חשיבותה של עו"ד אחת המטפלת בכל ענייני המשפחה של יוסי אשר טיפלה בשני הצווים המשפטיים: צו הגנה וצו הטרדה מאיימת, בפני שני בתי משפט כשהדיון התקיים אצל שני שופטים.
עו"ד יעל כהן אשר ייצגה את הצדדים (יוסי ושלהבת) אשר כלפיהם הוצאו הצווים הכירה את כל המסכת העובדתית בשני המקרים, דבר שאפשר ייתרון משמעותי. לאחר שהתקיים הדיון הראשון בבית המשפט, ניתן היה לסכל את גרסתה של המבקשת ( אורלי) בת הזוג לשעבר בדיון השני ואכן, בית המשפט הביע את מורת רוחו מהתנהלות המבקשת ( אורלי) ופסק לה 1000 ₪ הוצאות משפט.
מה ההבדל בין החוק למניעת הטרדה מאיימת החוק למניעת אלימות במשפחה הוצאת צו הגנה?
רבים מתבלבלים בין החוק למניעת הטרדה מאיימת לביו החוק למניעת אלימות במשפחה לבין הוצאת צו הגנה- בכולם משרדה של עו"ד יעל כהן מטפלת.
מהו חוק למניעת אלימות במשפחה?
החוק למניעת אלימות במשפחה בא להגן על בן-משפחה מכל התנהגות, שגורמת למצוקה בקרב בני-משפחה בלבד. אלימות במשפחה יכולה ללבוש הרבה צורות, כגון אלימות מילולית, פיזית ודומה חוק להטרדה מאיימת בא להגן על כל אדם.
מהו צו הגנה?
צו הגנה נועד להגן על אדם, שמרגיש מאוים על ידי-האחר והוא ניתן במסגרת חוק למניעת אלימות במשפחה. וכן במסגרת חוק למניעת הטרדה מאיימת שנדון במאמר זה והוא מטופל על ידי עורך דין המומחה בתחום.
משרד עו"ד יעל כהן, הינו משרד "בוטיק", המטפל בתחום דיני המשפחה, צווי הגנה וצו הטרדה מאיימת
יעל כהן עורכת דין גירושין משפחה מתמחה בטיפול בצו הטרדה מאיימת
עו"ד יעל כהן, עו"ד משפחה/גירושין ומגשרת בעלת ניסיון רב עם רקע חינוכי שתסייע לכם בכל נושא משפטי הקשור לצו הגנה וצו הטרדה מאיימת ואלימות במשפחה לרבות התמודדות עם פירוק המשפחה בדרך המתונה ביותר שניתן.
משרד עורכי דין יעל כהן הנו משרד בוטיק בעל וותק של שנים הן בתחום הגירושין והן בתחום דיני המשפחה לרבות גישור וטיפול בצווי הגנה וצו הטרדה מאיימת. המומחיות העיקרית של משרד עורך הדין יעל כהן הוא הכנת הסכמים טרום נישואין, גירושין, ידועים בציבור, טיפול במזונות ילדים, מזונות אישה, צוואות, צו קיום צוואה, צו ירושה, הסכמי גירושין מאוזנים וטיפול בצו וי הגנה וטיפול בצו הטרדה מאיימת.
לעורכת דין יעל כהן מומחיות בהליכי גישור ויישוב סכסוכים בין בני זוג. ידע רב, וניסיון בתחום המשפטי, ייצוג בבית משפט רבני, ובבתי משפט לענייני משפחה. לעו"ד יעל כהן ידע רב בתחום החינוך, בעלת תואר שני במנהל חינוכי תפקידים ניהוליים במערכת החינוך, טיפול בבני נוער בסיכון, עבודה מול גופים רבים ושונים ביניהם, מחלקת הרווחה ובתי המשפט. טיפול בעת הצורך בתהליכים בלשכות הרווחה. עו"ד יעל כהן מקצועית, אמפטית, הלקוחות חשובים לה ביותר והיא עובדת איתם מתוך מחויבות, אכפתיות ורמת שירות גבוהה.